TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR

TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR (TYOB) Projesi

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi 2022-2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmiştir.

Proje kapsamında okul öncesi çocukları ile ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için etkinlik kitapları, 3. ve 4. sınıf öğrencileri için hijyen ajandası, tüm okulların kullanabileceği 17 adet poster çalışması hazırlanmıştır. Proje materyalleri Ocak 2024 tarihinde Eğitim Bilişim Ağına yüklenecektir.

Projenin Amacı: Proje ile öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, destek personeli ve velilerde temizlik ile hijyen konusunda bilinçlenme ve farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve okul çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi, iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Proje, 81 ildeki tüm resmî okullarda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler) uygulanacaktır.

28.03.2024 37

Bu proje kapsamnda okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve personelleri düzenli olarak okul bahçesinin temizlenmesinde aktif rol almaktadır. Böylelikle çevre bilincinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Sınıf öğretmenimiz Damla Özdemir hocamız bu projede sorumluluk alarak İyi Uygulamalar Yarışması için proje geliştirmekte ve okulumuz adına yarışmaya katılmaktadır. Bu çalışmalarla yakın çevremizden başlayarak daha geniş alanlara ulaşmayı amaçlıyoruz. 28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024